Pojemność: 30 ml

">

Olej z żurawiny

Pojemność: 30 ml

 

39,00 zł
Brutto
Ilość

 

Bezpieczne zakupy

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 200 zł

  Możliwość zwrotu produktów

w ciągu 14 dni

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion żurawiny. O dużej przydatności oleju z żurawiny w kosmetyce decyduje jego skład – wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz naturalne tokoferole ( witamina E). Olej ten wykazuje dużą aktywność przeciwstarzeniową i silne działanie nawilżające. Polecany jest niemal do każdego typu cery. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, uelastycznia ją i ujednolica koloryt. Łagodzi różnego rodzaju podrażnienia – np. po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. Olej ten także zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych i reguluje wydzielanie sebum. Jest łatwo absorbowany przez skórę, nie pozostawia tłustego filmu po aplikacji.

Olej pochodzi z upraw ekologicznych i jest objęty certyfikatem PL-EKO-07, pochodzi z rolnictwa ekologicznego według wymogów międzynarodowych.

INCI: Vaccinium Macrocarpon Seed Oil